OM OCH OM IGEN


berättar vi historier om Sverige för de vi besöker och de som besöker oss. Från olika vinklar försöker vi föra över de idéer som vi ser har burit vårt lands utveckling framåt. Kvinnors lika rätt. Mänskliga rättigheter. Forskning och utbildning. Industriell utveckling och arbetares rättigheter. Fest och glans.
 

Jag har valt att ta fram två gåvor som på olika sätt är bärare av vår historia. Två gåvor som är nätta och lätta att ta med sig på utlandsresan men också fina att använda här hemma som högtidsgåvor och som liten present till t ex föredragshållare. Historien följer med, alltid på engelska och i ena fallet även på svenska. Man kan se gåvorna som ett samtida alternativ till dalahästen.
 

Jag träffade en gång en företagsledare som hade en hel bod i trädgården fylld med gåvor han fått i sitt arbete. Saker som inte var särskilt användbara, med stora logotyper och oftast tillverkade i något extremt lågprisland.
 

Eftersom gåvor ingår i ett urgammalt system att skapa kontakter med varandra, bör gåvor vara både minnesvärda och användbara. Något till njutning och lyst.

 

Tre saker är därför grundläggande för mitt företags gåvor:

DE KOMMER UR VÅR HISTORIA OCH ÄR BÄRARE AV DEN.
DE ÄR TILLVERKADE I SVERIGE OCH
DE ÄR ANVÄNDBARA!

 

Läs mer om champagneflöjten gjord efter ett glas i Gripsholms slotts handkammare och om Sveriges första lyxtvål. Jag hoppas att du blir inspirerad att skaffa någon av dem till ditt företag eller till dig själv.

 

BIE SEIPEL
GRIPSHOLMS FABRIK AB
HISTORY GIFTS MADE IN SWEDEN

0159-219 95

0708-29 19 95

bie.seipel@gripsholmsfabrik.se

Upp.